بهترین ارتفاع نصب انواع شیرآلات در خانه | بررسی استانداردها
ارتفاع نصب شیرآلات یکی از با اهمیتترین نکاتی است که هنگام تهیه و نصب آنها باید مورد توجه قرار دهید. ارتفاع شیرآلات برای نقاط مختلف منزل، ارتفاع نصب فلاش تانک توکار و نصب سایر تجهیزات بهداشتی هر کدام استانداردهای خاص خود را دارد. در واقع اگر ارتفاع مناسب برای نصب انواع شیرآلات رعایت نشود، در آینده دکوراسیون منزل و استفاده از شیر را با مشکل مواجه خواهد کرد. حتی بلند یا کوتاه بودن شیرآلات میتواند برای ساکنین منزل تبعات جسمی داشته باشد؛ چراکه برای استفاده از شیر یا باید خم شوند یا اصلا دسترسی نداشته باشند.
ارتفاع نصب شیرآلات توالت ایرانی و فرنگی
ارتفاع نصب شیرآلات توالت ایرانی از کف تمام شده معمولا 40 سانتیمتر در نظر گرفته میشود. این جمله به آن معناست که هنگام لولهکشی آب و فاضلاب و پس از اجرای کف و به پایان رسیدن کار آن، شیر توالت ایرانی از كف حدود 30 تا 40 سانتیمتر بالاتر باشد.
با این حال برای توالت فرنگی فاصلههای عرضی و طولی با دیوارها نیز اهمیت دارد و باید طبق استانداردها باشد. ارتفاع مناسب شیرآلات برای توالت فرنگی نیز حدودا 55 سانتیمتر است؛ طوری که محل آویز شیلنگ 20 سانتی متر از کف بالاتر باشد.
ارتفاع نصب شیرآلات حمام
برای نصب شیر دوش حمام باید ارتفاع 90 سانتیمتری تا یک متری را مد نظر داشت تا بعد از نصب علمک دوش، سردوش تا کف حمام 180 سانتیمتر تا 2 متر فاصله داشته باشد؛ همچنین شیر مخلوط وان حمام نیز باید 70 سانتیمتر ارتفاع داشته باشد که البته اگر بخواهید دوش نیز روی وان نصب کنید، فاصله سردوش تا شیر مخلوط را حدودا 90 سانتیمتر در نظر بگیرید.
ارتفاع نصب شیرآلات ظرفشویی
شیر ظرفشویی اگر ارتفاع مناسبی داشته باشد، شستشوی ظروف و پرکردن ظرفها با ابعاد مختلف راحتتر انجام میشود. در واقع هر چقدر سر شیر ظرفشویی بالاتر باشد با سهولت بیشتری میتوان ظروف بزرگ را درون سینک قرار داد و شست. اگر بالای سینک یک قفسه برای قرار دادن ظرفها در نظر گرفتید، نصب شیرهایی که ارتفاع بیشتری دارند محدودیت خواهد داشت. به طور کلی سینک ظرفشویی باید از کف آشپزخانه ۸۵ سانتیمتر فاصله داشته باشد.
اگر سینک و فضای آن کوچک است، شیرآلات کم قوس بهترین انتخاب خواهند بود. این شیرآلات معمولاً بیشتر از ۲۰ سانتیمتر از دست بالاتر نمیروند و با زاویه ۴۵ درجه به سمت بالا متمایل میشوند. البته این شیرآلات برای شستن ظروف بزرگ درون سینک مناسب نخواهد بود.
در مقابل اگر سینک ظرفشویی عمق مناسبی دارد و محدودیت فضا نیز ندارید میتوانید از شیرآلاتی که ارتفاع بیشتری دارند استفاده کنید تا به راحتی بتوان ظروف نسبتا بزرگ را نیز زیر شیر آب قرار داد.
ارتفاع نصب شیرآلات روشویی
روشویی های سرویس بهداشتی در دو نوع پایهدار و بدون پایه تولید میشوند. با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد این دو مدل، شیرآلات مناسب هر کدام نیز با دیگری متفاوت خواهد بود و باید هنگام خریداری شیرآلات به این موضوع دقت داشته باشید. معمولاً شیرآلاتی که برای روشویی پایهدار مناسب هستند باید ۸۰ سانتیمتر از کف ارتفاع داشته باشند. البته برای شیرآلات بدون پایه نیز باید حدودا همین ارتفاع ۸۰ سانتی را در نظر داشته باشید.
مهمترین نکته هنگام نصب شیرآلات روشویی این است که ارتفاع مناسبی برای آنها در نظر بگیرید تا تمامی افراد به راحتی بتوانند از آن استفاده کنند و به شیرآلات دسترسی داشته باشند. البته معمولا در مواردی مانند که امکانات باید متناسب با قد و جسم کودک طراحی شوند، شیرآلات روشویی نیز با ارتفاع کمتر یعنی محدوده ۶۴ تا ۷۵ سانتی متر نصب میشوند. اما برای منازل پیشنهاد میکنیم سینک را مطابق قد افراد بزرگسال تنظیم کنید و کودکان از طریق یک چهارپایه کم ارتفاع به روشویی دسترسی داشته باشند.
شما عزیزان برای خرید لوازم بهداشتی ساختمان از جمله شیرآلات بهداشتی، روشویی های مدرن و کلاسیک و… میتوانید به سایت Galleryfarsi.com مراجعه نمایید و با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.
سخن پایانی
یکی از مهمترین نکات هنگام نصب شیرآلات، ارتفاع آنها است. در واقع ارتفاع نصب شیرآلات برای مکانهای مختلف باید طوری در نظر گرفته شود تا نصب و استفاده از آن به مشکل نخورد. بهترین ارتفاع برای شیرآلات توالت ایرانی ۴۰ سانتیمتر و برای توالت فرنگی ۵۵ سانتیمتر است. شیر دوش حمام نیز از کف حمام باید ۹۰ سانتیمتر فاصله داشته باشد. برای شیرآلات روشویی پایهدار و بدون پایه نیز حدود ۸۰ سانتیمتر ارتفاع در نظر گرفته میشود. سینک ظرفشویی نیز 85 سانتیمتر با زمین فاصله دارد و نوع شیرآلات با توجه به نوع سینک و فضا متفاوت خواهد بود.